Piața rusească, invadată de smartphone-uri chinezești

Producătorii chinezi de smartphone-uri au fost responsabili pentru două treimi din toate vânzările noi în Rusia, în perioada aprilie-iunie 2022, a anunţat miercuri cel mai mare retailer de electronice al ţării, M.Video-Eldorado, cel mai recent indiciu al modului în care invadarea Ucrainei afectează consumul, transmite Reuters, informează Agerpres.

Câţiva producători importanţi de telefoane mobile inteligente, inclusiv Apple şi Samsung, au renunţat să mai vândă în Rusia după invadarea Ucrainei, în 24 februarie, în timp ce sancţiunile occidentale au afectat lanţurile de aprovizionare, astfel încât consumatorii şi retailerii din Rusia s-au orientat spre China pentru a acoperi deficitul.

„Ponderea totală a brandurilor din China pe piaţa rusă, în ceea ce priveşte vânzările de smartphone-uri, a crescut semnificativ, de la 50% în primul trimestru la 60% în aprilie şi la 70% în iunie”, a precizat M.Video-Eldorado.

Per ansamblu, producătorii chinezi de smartphone-uri au fost responsabili pentru mai mult de 65% din dispozitivele vândute în trimestrul doi din 2022, de la 50% în perioada similară din 2021.

În mai, operatorul de telefonie mobilă MTS a raportat o creştere semnificativă a vânzărilor de telefoane chinezeşti.

Preţul mediu al unui smartphone vândut în perioada aprilie-iunie 2022 a fost mai scăzut cu 4% faţă de perioada similară din 2021, arată datele M.Video.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.