Pilotul care a supraviețuit accidentului de la Suceava, în comă indusă, așteptând să fie operat

 

În urma accidentului aviatic de pe 4 august, de la Suceava, când două avioane de mici dimensiuni s-au lovit în aer, doar unul dintre cei doi piloti a supraviețuit. Starea lui este gravă, se află în comă indusă și urmează să fie operat pe creier. Din păcate, celălalt pilot, Cornel Marinescu, era decedat când au ajuns echipele de prim-ajutor.

 

Pilotul supraviețuitor este Sorin Bochiș, originar din Timișoara, în vârstă de 53 de ani. Acesta este un pilot experimentat, recunoscut ca bun pilot de acrobații , lucrează la o companie aeriană privată și este membru al Clubului de Aviație Cioca, din Timișoara.

A fost pilot în America

Sorin Bochiș a lucrat și ca pilot în Regimentul 93 aviație de vânătoare din Timișoara, unde a zburat pe avioane supersonice de luptă. El a trăit câțiva ani în America, unde a zburat pe avioane civile. A revenit în România după atentatele teroriste de la World Trade Center, din septembrie 2001. Din copilărie a fost îndrăgostit de zbor și de avioane, iar pentru că tatăl său a fost tot aviator, încă de la o vârstă fragedă zbura langă el în cabina piloților.

Transportat  la spital de prietenul său

De la locul accidentului, Sorin Bochiș a fost transportat cu un elicopter SMURD, pilotat de bunul său prieten Cătălin Ungureanu, și dus la spital la Iași. Acum se află la Terapie Intensivă, Neurochirurgie, în comă indusă medicamentos, conectat la aparate, și se așteaptă retragerea hemoragiei cerebrale pentru a se puteainterveni chirurgical. I- au fost facute interventii la nivelul nasului, maxilarului si piciorului drept pentru stoparea hemoragiilor. Are multiple hematoame și chiar leziuni la nivelul capului . Deocamadata se asteapta resorbtia sangelui la nivelul capului pentru eventuale interventii in zona craniana .

Monitorizat de opt medici

Medicii ieşeni de la Spitalul de Neurochirurgie „Nicolae Oblu’ au intervenit pentru stabilizarea pilotului Sorin Bochiş, dar starea acestuia este considerată în continuare gravă, prognosticul fiind unul rezervat. „ Pacientul a fost resuscitat volemic, resuscitat respirator, cu multiple leziuni la nivelul capului, membrelor, toracelui şi abdomenului. Este monitorizat în permanenţă de o echipă alcătuită din opt doctori. Este în stare gravă dar a fost stabilizat. În funcție de evoluția lui se va stabili dacă și când se va interveni chirurgical”, a declarat dr. Tudor Ciuhodaru, medic de medicină de urgență la Spitalul de Neurochirurgie „Nicolae Oblu’, din Iaşi.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.