Pintea: Spitalele care greșesc în acordarea asistenţei medicale își vor pierde autorizația

Unităţile spitaliceşti care au greşit sau vor greși în acordarea asistenţei medicale vor rămâne fără autorizaţia de funcţionare, a declarat ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea. Referitor la toată această nebunie a falșilor medici, ministrul Sănătății a mai spus că totul a fost posibil doar cu complicitatea cuiva din interiorul unităţilor sanitare.

“Unităţile private (…) şi cele de stat îmi extind acuma afirmaţia (…) care au greşit în a acorda asistenţă medicală populaţiei vor avea suspendată autorizaţia de funcţionare şi îmi asum acest lucru. Bineînţeles pe un temei legal. Pe de altă parte, dacă în sistemul public există fapte de natură penală, nu voi ezita nicio clipă să mă adresez justiţiei. Ea spus că acest lucru va fi valabil şi în ceea ce priveşte unităţile medicale de stat”, a declarat ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, în cadrul unei conferinţe.

De asemenea, a Pintea a mai precizat  că va extinde competenţele directorilor Direcţiilor de Sănătate Publică judeţene.

“Toate aceste lucru (n.r. – diplome false) se întâmplă cu complicitatea cuiva. La spitalul din Ilfov s-a întâmplat cu complicitatea celor din spital, în aceste clinici private unde acest cetăţean italian făcea intervenţii se făcea cu complicitatea celor de acolo. (…) Până la urmă va trebui să facem curăţenie. Matteo Politi a lucrat în Italia luni bune într-o clinică de recuperare după operaţii cardiatice. A lucrat şi în Anglia (…) În Italia a avut o plângere a unor părinţi pentru că a pus un percing şi s-a infectat. La noi lucrurile încep să funcţioneze”, a mai spus Sorina Pintea.

De asemenea, Pintea susţine că România e singura ţară care l-a acuzat pe falsul medic italian în ceea ce priveşte actul medical.

Ministerul Sănătăţii prin Centrul de Resurse Umane face verificări privind documentele care se depun la dosarele medicilor, a spus Sorina Pintea, precizând că din 2015 până în prezent s-au făcut 21 de plângeri pentru fals. Aceste falsuri nu sunt legate de profesia de medic, ci de documentele depuse la dosar: certificate de conformitate şi adeverinţe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *