Plângere penală pe numele lui Tăriceanu, după excluderile din ALDE

După excluderea din ALDE a  membrilor care au acceptat oferta premierului Dăncilă de a intra în Guvern, deputatul ALDE Alexandru Ştefan Băişanu a anunțat că și-a contactat deja avotatul și va face plângere penală pe numele lui Călin Popescu Tăriceanu și Daniel Chițoiu. Băișanu susține că prin excluderea sa din ALDE, aceștia au încălcat statutul partidului.

”Momentul pe care l-am trăit astăzi este unul inedit, idedit prin inepția lui. Am înțeles, pe surse din presă, că al nostru președinte a chemat niște colegi la discuții. Noi n-am fost chemați, au fost chemați pe sprânceană doar cei aleși de domnul Tăriceanu. În momentul în care au observat că au suficienți oameni, vreo 30 și ceva, au transformat pe loc ședința într-un Birou Politic. Asta este ilegal, pentru că ședința trebuia anunțată înainte. În momentul în care vrei să excluzi un deputat, un senator

Am discutat deja cu avocatul meu, i-am pus deja la dispoziție actele, mă voi adresa instanței să-mi găsesc dreptatea mea. Voi face plângere penală domnului Tăriceanu și domnului Chițoiu, pentru că au luat partidul pe persoană fizică (…) E ca la carnetul de șoferi: ți-a luat carnetul polițistul, dar mai poți conduce până la o decizie a instanței. Noi rămânem membri ai ALDE, până la o decizie a instanței.

Tăriceanu pentru mine este o mare dezamăgire! A trădat partidul pe care l-a înființat! El a trădat pentru că a fost pus la pământ de cineva, în momentul ăsta Tăriceanu nu mai poate lua decizii nici pentru el personal, dar să mai ia decizii pentru alții.”, a declarat Băișanu, la Antena 3.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *