PMP a făcut “cartea neagră a guvernării” și a inventariat promisiunile electorale neonorate ale Coaliției PSD-ALDE

PMP a întocmit un document tip ”cartea neagră a guvernării”, în care a înventariat toate promisiunile electorale ale Coaliției PSD-ALDE pe care aceasta nu le-a onorat.
„Partidul Mișcarea Populară a realizat în luna ianuarie o analiză solidă în ceea ce privește respectarea angajamentelor asumate de PSD în urmă cu doi ani de zile față de români. Am elaborat aici un raport de guvernare al activității guvernelor PSD în perioada 2017-2018. Ne aflăm la mijlocul acestei legislaturi, sunt doi ani de activitate de când PSD și-a pus în aplicare programul de guvernare și în urmă cu doi ani de zile prin ordonanța 13 se punea în aplicare programul de guvernare marca Dragnea”, a declarat președintele PMP, Eugen Tomac, marți, într-o conferință de presă.
El a subliniat un veritabil record nedorit al Guvernării PSD-ALDE, susținând că din februarie 2017 legislația a fost modificată de 5.000 de ori prin ordonanțe.
„Românii trebuie să știe că din februarie 2017 până în prezent, legislația din România a fost modificată de 5.000 de ori, prin ordonanțe prin legi, prin decizii. Acest guvern a promis 2.500 de creșe și grădinițe nou construite. Nu s-a întâmplat nimic din ceea ce au promis. Avem în schimb un program de guvernare marca Dragnea, care în proporție de 95% este preocupat doar de situația din justiție”, a precizat Tomac.
PMP a mai subliniat, în documentul cu pricina, și faptul că reproșează Guvernului modificarea Codului penal și a Codului de procedură penală, plus reglementările făcute în ultimii doi ani în domeniul justiției: „Modificarea codurilor penale; Subminarea independenței justiției; Compromiterea luptei anticorupție; Demiterea Procurorului-șef al DNA; Încercarea de demitere a Procurorului General; Creșterea puterii ministrului justiției asupra carierei magistraților; Înființarea secției de urmărire a magistraților Blocarea anchetelor penale – de exemplu, procurorii care s-au ocupat de anchetarea mitingului din 10 august sunt cercetați disciplinar; Restricții politice aplicate libertății presei – de exemplu, ANAF, Poliția și Agenția pentru protecția datelor au cerut socoteală jurnaliștilor de la Rise Project, la fel cum Jandarmeria și DIICOT au încercat să intimideze jurnaliștii de la TVR și Realitatea TV”.
Raportul mai evidențiază și un alt aspect foarte evident, și faptul că infrastructura este la „pământ”.