PNL a găsit premier dacă pică Cîţu: Mergem cu preşedintele partidului, adică tot cu Cîţu!

PNL va respecta cutuma ca președintele partidului să fie și propunerea de premier, declară Florin Roman. El spune că PNL a avut discuții cu mai mulți parlamentari și afirmă despre acuzațiile AUR că „între parlamentari au loc tot felul de discuții, mai mult sau mai puțin serioase”.

„Dacă și realitatea va confirma declarațiile publice, cu siguranță, cele trei partide, matematic, adună 280 de voturi și prin urmare vom avea o moțiune care va trece. Parlamentarii liberali vor participa la dezbateri, dar nu vor participa la vot”, declară la RFI Florin Roman.

El afirmă că întotdeauna se caută punți de comunicare cu celelalte partide: „Nu (am discutat cu un partid-n.r.), au fost discuții cu mai mulți parlamentari, din mai multe partide politice”.

Referitor la acuzațiile co-președintelui AUR George Simion, care susține că unii liberali le-au promis colegilor săi de partid funcții în instituțiile statului, contra unui vot împotriva moțiunii, Roman spune: „Eu nu am asemenea informații. Am văzut și eu ce a apărut în spațiul public. Între parlamentari au loc tot felul de discuții, mai mult sau mai puțin serioase. Ceea ce am văzut acolo mi se pare așa, o chestiune de hai să discutăm”.

„Cutuma PNL e ca președintele partidului să fie și propunerea de premier. (…) Orice scenariu este posibil. Eu fac parte din categoria celor care susțin că nu putem negocia cu un partid care a votat cot la cot alături de extremiștii de la AUR și de stânga socialistă, împotriva unui Guvern de dreapta. Matematic, nu rămâne decât varianta unui Guvern minoritar, (…) susținut de toți parlamentarii care vor să nu blocheze această țară. Eu am mai fost lider de grup al PNL într-o perioadă în care Ludovic Orban conducea un Guvern minoritar și vreau să vă spun că 99% din legile de aprobare ale OUG-urilor Guvernului Orban au trecut de Parlament, iar domnul Orban care văd că este cel mai mare adversar politic al PNL n-a avut nici un fel de problemă în acea perioadă în care a fost învestit de două ori cu voturile inclusiv ale celor de la PSD și care susțineau la momentul respectiv legile de aprobare ale Ordonanțelor Guvernului Orban”, conchide liberalul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *