PNL absentează de la ședințe, PSD se prăgătește să arunce bugetul în aer: Comisiile de buget finanțe din Parlament au votat creşterea pensiilor cu 40%

La propunerea PSD, parlamentarii din Comisiile de buget au abrogat, miercuri, articolul din rectificarea bugetară potrivit căruia punctul de pensie se majorează cu 14%. Astfel, rămâne în vigoare în legea sistemului public de pensii articolul care prevede majorarea acestuia cu 40%.

De precizat este ca toate amendamentele adoptate în comisii au fost propuse de PSD. La dezbateri nu au participat parlamentarii liberali.

Astfel, în sedința comisiilor de buget finante reunite, PSD a eliminat articolul potrivit căruia punctul de pensie se majorează cu 14% a fost abrogat. Astfel s-a decis „menţinerea valorii punctului de pensie, aşa cum este prevăzut în lege, la valoarea 1.775 lei, în scopul păstrării calendarului privind majorarea punctului de pensie până la intrarea în vigoare în integralitate a legii referitoare la sistemul public de pensii”.

Tot la propunerea PSD s-a votat menținerea majorării salariilor de bază pentru personalul didactic de predare, aşa cum este prevăzut în lege, începând din acest an.

Un alt amendament depus de PSD prevede majorarea sumelor repartizate UAT-urilor cu 1,5 miliarde de lei, iar pentru municipiile reşedinţă de judeţ se alocă suplimentar 500 de milioane de lei, care urmează să fie repartizaţi în mod egal, indiferent de culoarea politică a administraţiei locale.

Totodata, parlamentarii au alocat o sumă suplimentară de 67 milioane de lei pentru Ministerul Agriculturii , bani destinati finanţării Programului de realizare a sistemului naţional antigrindină şi de creştere a precipitaţiilor.

Raportul comsiilor de buget ale Camerei Deputaţilor şi Senatului pe rectificarea bugetară a fost aprobat cu 20 de voturi „pentru” şi unul „împotrivă”. Acesta urmează să fie dezbătut și supus la vot în plenul Parlamentului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *