PNL depune moțiune simplă împotriva lui Tudorel

PNL va depune în această săptămână, la Camera Deputaţilor, o moţiune simplă împotriva ministrului Justiţiei Tudorel Toader, a anunţat luni, Raluca Turcan. Printre motivele invocate de liberali se numără „campania” pe care o are ministrul împotriva fostei şefe DNA, Laura Codruţa Kovesi.

„Depunem în această săptămână moţiunea simplă împotriva lui Tudorel Toader. Este ministrul care a făcut un rău enorm României, atât în ceea ce priveşte funcţionarea sistemului judiciar, cât şi în ceea ce priveşte imaginea României în străinătate. Tudorel Toader a acţionat ca un luptător împotriva intereselor României în plan extern. Din nefericire, această obsesie bolnăvicioasă pe care a împrumutat-o de la şeful PSD, Liviu Dragnea, de a carota şi de a asmuţi instituţiile împotriva fostului procuror şef DNA Laura Codruţa Kovesi, tot acest comportament s-a transformat într-un factor de agresiune vizibilă împotriva României. A făcut un rău uriaş României, nu unui om, nu unei instituţii. Prin tot ceea ce a săvârşit Tudorel Toader în ultima perioadă practic s-a întors împotriva ţării sale. El trebuie să plătească”, a declarat Raluca Turcan, după şedinţa Biroului Executiv al PNL, citată de Mediafax.

Liberalii invoca, de asemenea, faptul că Tudorel Toader a împlinit cele mai puţine puncte din promisiunile fpcute în programul de guvernare.

„ Dincolo de acest aspect care acum a captat toată atenţia opiniei publice, Tudorel Toader este ministrul care a făcut cel mai puţin din ceea ce şi-a asumat în programul de guvernare, de la recuperarea restanţelor salariale pentru grefieri, de la suplimentarea personalului de probaţiune, până la introducerea brăţărilor electronice, astfel încât să nu mai ajungem la eliberarea puşcăriaşilor periculoşi pe străzi, ci aceştia să fie supravegheaţi şi ţinuţi în penintenciare. Tot în acest sens, investiţiile în penintenciare sunt practic cea mai mare restanţă al acestui Guvern.

Se demonstrează că pretextul eliberării infractorilor a fost de fapt cel urmărit, ci nu condiţii mai bune pentru cei care săvârşesc pedepse în România. Nu e preocuparea PNL să vină şi să aloce fonduri pentru îmbunătăţirea condiţiilor de detenţie. Această preocupare ar trebui să fie a celor care astăzi au ajuns să răspundă pentru eliberarea unor indivizi periculoşi care recidivează şi care au supus România unei întregi terori în ultima perioadă”, a adăugat Turcan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.