PNL, disperat după voturile bătrânilor: Deși susține că nu sunt bani pentru creșterea alocațiilor, Guvernul dă tichete de masă pensioarilor

Guvernul va adopta în ședința de joi un proiect de Ordonanţă de Urgenţă privind acordarea de tichete de masă pentru persoanele în vârstă. Valoarea tichetelor este de 180 lei pe luna, iar condițiile sunt ca beneficiarul să aibă peste 75 de ani, iar pensia până în 704 lei.

Ministrul Fondurilor Europene, Ioan Boloş, a spus că 300.000 de persoane urmează să beneficieze de aceste tichete. Finanțarea programului se va face din fonduri europene. Ministrul a mai spus că va încerca să negocieze cu Comisia Europană scăderea vârstei beneficiarilor.

„Condiţia este impusă prin Programul Operaţional şi Fondul european de susţinere a persoanelor dezavantajate. Noi încercăm, prin negocierea cu Comisia, ca această măsură să continue şi în perioada următoare de programare, iar dacă fondurile reuşim să le negociem şi să le suplimentăm vom propune împreună cu Ministerul Muncii scăderea vârstei, astfel încât să avem în vedere cât mai mulţi beneficiari”, a precizat Boloș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *