PNL: Intenţia reală a lui Liviu Dragnea este de a frauda următoarele rânduri de alegeri din România

Posibila numire a trezorierului PSD, Mircea Drăghici, în funcția de președinte al Autorității Lectorale Permanente, instituție care, conform legii, organizează alegerile, a sârnit revolta PNL care acuză o încercare de farudare.

”Nominalizarea lui Mircea Drăghici de către Partidul Social Democrat pentru a ocupa poziţia de preşedinte al Autorităţii Electorale Permanente nu reprezintă altceva decât confirmarea faptului că intenţia reală a lui Liviu Dragnea este de a frauda următoarele rânduri de alegeri din România. Este inacceptabil ca persoana care a fost condamnată penal definitiv tocmai pentru fraude electorale să fie aceeaşi care girează numirea unui nou şef al AEP. În condiţiile în care în următorii 2 ani de zile în România se vor desfăşura 4 scrutine electorale generale, prin propunerea făcută PSD transmite un mesaj clar tuturor competitorilor că actuala coaliţie de guvernare nu intenţionează să garanteze alegeri libere şi corecte”, a transmis PNL într-un comunicat de presă.

Mircea Drăghici a fost propus ca ministru, dar președintel Iohannis a refuzat desemnarea. PNL reamintește că Draghici este acuzat de deturnarea subvenţiilor primite de partid de la stat, banii fiind folosiți în interes personal.

„Mircea Drăghici, trezorierul PSD, este acuzat că a deturnat subvenţiile primite de partid de la stat şi le-a folosit în interes personal pentru bolizi de lux, pentru chirii lunare de 19.000 de euro şi contracte de 1,8 milioane lei în beneficiul soţiei pentru cheltuieli de publicitate. Dincolo de faptul că domnia sa se află într-un grav conflict de interese în raport cu aceste fapte care nu au fost elucidate nici până la acest moment, reprezintă o contradicţie în termeni ideea de a-l propune pe Mircea Drăghici să vegheze la corectitudinea desfăşurării alegerilor. În mod firesc, în urma demisiei preşedintelui AEP persoana nominalizată să ocupe această responsabilitate trebuie să fie o personalitate din societatea civilă cu recunoaştere publică şi experienţă în procesul electoral sau, în cazul în care se doreşte o nominalizare politică, o persoană propusă din rândul partidelor care nu se află la guvernare, tocmai pentru a reprezenta o garanţie a desfăşurării corecte a alegerilor ce vor urma”, mai transmit liberalii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *