PNL preia retorica PSD și îi acuză că „murdăresc imaginea României” pentru că s-au plâns la Comisia de la Veneția pentru modoficarea legilor electorale

Rareş Bogdan a criticat, joi, PSD, despre care afirmă că vrea ”murdărirea imaginii României pe plan extern”, după ce social-democraţii au sesizat Comisia de la Veneţia în privinţa proiectului de lege privind alegerea primarilor în două tururi, pentru care Guvernul şi-a angajat răspunderea.

”Încearcă să-şi joace ultima lor carte, să joace pe murdărirea imaginii României pe plan extern, pe care oricum au făcut-o zob în ultimii ani de zile.(…) Sunt locuri unde PSD încă reuşeşte să manipuleze, au reuşit în cadrul Comisiei de monitorizare, poate pentru că nu le-au fost prezentate suficient de bine argumentele, poate au încercat să manipuleze ordinar. La Comisia de la Veneţia nu vor reuşi nimic, pentru că acolo va merge atât ministrul justiei Cătălin Predoiu în care am toată încrederea, cât şi specialiştii noştrii, unde vor explica totul exact de clar”, a declarat, citat de Mediafax, europarlamentarul PNL Rareş Bogdan.

El a criticat şi menţinerea fostului ministru al Justiţiei Tudorel Toader în componenţa Comisiei de la Veneţia.

„Nu mă bazez pe Tudorel Toader, care este încă membru al Comisiei de la Veneţia şi ar trebui schimbat de urgenţă, sper să se întâmple asta cât mai repede”, a adăugat liberalul.

Rareş Bogdan a ţinut să precizeze că Guvernul va respecta decizia finală a Comisiei de la Veneţia.

„Vom respecta în tocmai, noi suntem partide europene, suntem partidul care respectă toate forurile, că se numesc comisie, Parlament sau Comisia de la Veneţia. Vom respecta întru totul, dar asta nu înseamnă că nu ne vom prezenta argumentele”, a mai declarat

Adunarea Parlamentară a Consiliul Europei (APCE) a sesizat, miercuri, Comisia de la Veneţia, la solicitarea PSD, pe tema proiectului de lege asumat de Guvern privind alegerea primarilor în două tururi. PSD acuză „un abuz de putere al Guvernului Orban”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.