Război de imagine între PNL și PSD pe reducerea facturilor la energie. Ciolacu: S-au adoptat la propunerea PSD; Stroe: Soluţiile la problemele din zona preţurilor şi facturilor la energie au fost adoptate la propunerea PNL

PNL și PSD susțin, fiecare în parte, că ideea de a plafona prețurile la energie și a crește cotele de consum alocate îi aparțin.

Primul care și-a arogat meritele  a fost PSD, Ciolacu postând pe Facebook un mesaj în care susține că facturile românilor vor scădea imediat, ca urmare a propunerilor PSD, agreate ieri în coaliţie, el precizând că toate aceste măsuri trebuie să fie adoptate cât mai repede prin ordonanţă de urgenţă de către Guvern, astfel încât să fie aplicate de la 1 februarie, inclusiv la factura din ianuarie.

”Facturile românilor vor SCĂDEA imediat – ca urmare a propunerilor PSD, agreate ieri în coaliţie”, spune Marcel Ciolacu în postare, el precizând că ”pachetul de măsuri al PSD duce preţul la energie electrică la nivelul de dinainte de liberalizarea sălbatică făcută de dreapta, respectiv 0,68 lei/kWh.
”De asemenea, am crescut plafonarea la 0,31 lei/kWh şi am aplicat o compensare de 40% la gaze naturale, astfel încât preţurile finale să fie mai mici. În plus, măsurile PSD au vizat şi creşterea volumele de consum atât la electricitate, cât şi la gaze pentru ca 90% dintre cetăţeni să beneficieze de preţuri scăzute, spre deosebire de doar 20% ca până acum”, mai scrie preşedintele PSD.
Potrivit lui Marcel Ciolacu, ”propunerile PSD, agreate de întreaga Coaliţie, trebuie să fie adoptate cât mai repede prin ordonanţă de urgenţă de către Guvern, astfel încât să fie aplicate de la 1 februarie (inclusiv la factura din ianuarie)”.
O oră mai târziu, purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe a declarat, marţi, că soluţiile la problemele din zona preţurilor şi facturilor la energie au fost adoptate la propunerea liberalilor, în şedinţa coaliţiei, iar Biroul Executiv al PNL a acordat, marţi, întreaga susţinere politică pentru acest pachet care va fi adoptat printr-o Ordonanţă de Urgenţă.
„Aseară, la propunerea PNL, au fost adoptate în cadrul coaliţiei soluţiile pentru problemele din zona preţurilor şi facturilor la energie. Din punctul nostru de vedere, este un plan acoperitor care practic extinde o protecţie în ceea ce priveşte populaţia, dar şi zona industrială, zona agenţilor economici”, a spus Stroe, la sediul PNL.
El a precizat că este ”o versiune îmbunătăţită a pachetului din toamna anului trecut, în linia propunerilor PNL, pentru a acoperi o plajă mult mai mare de beneficiari, pentru a avea efecte mai profunde decât cele existente şi pentru a extinde şi a avea o perioadă mai lungă de protejare”.
Stroe a precizat că Biroul Executiv al PNL a dat un vot de susţinere, marţi, pentru acest pachet care va fi adoptat printr-o Ordonanţă de Urgenţă.De asemenea, PNL solicită instituţiilor care se ocupă cu verificarea şi cu reglementarea pieţei de energie să efectueze în continuare controale într-un mod mult mai curajos şi mult mai ferm
„Din in punctul nostru de vedere este inexplicabilă situaţia în care în România s-au greşit peste un milion de facturi”, a mai spus purtătorul de cuvânt al PNL.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.