PNL ULTIMATUM pentru Dăncilă: Retrageţi propunerile pentru comisar european,. Cu Plumb şi Nica, reputaţia României este terminată

Europarlamentarul PNL Siegfried Mureșan a precizat că propunerile pentru funcția de comisar european, respectiv Dan Nica și Rovana Plumb, sunt slabe, riscând reputația țării. Liberalul îi cere premierului retragerea candidaturilor și formularea unor propuneri „serioase”.

El a adăugat că, în aceste condiții, șansele ca România să obțină postul de vicepreședinte al CE sunt nule.

„Prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, a făcut două nominalizări proaste pentru funcția de comisar european din partea României, care provin din două grupări diferite ale PSD. Viorica Dăncilă, președinte al PSD, a făcut aceste nominalizări doar pentru a-și asigura sprijinul acestor grupări din cadrul partidului. Cu astfel de candidați, prim-ministrul Viorica Dăncilă riscă reputația internațională a României. Candidații la funcțiile de comisari europeni vor fi audiați în Parlamentul European, aceste audieri sunt publice, iar candidaturile slabe, precum cele propuse de Viorica Dăncilă, au mari șanse să fie respinse la votul Parlamentului, ceea ce ar reprezenta o pată neagră pentru imaginea României în Europa. În plus, cu aceste nominalizări, șansele ca România să obțină un post de vicepreședinte al Comisiei Europene sunt nule”, a transmis Siegfried Mureșan, într-un comunicat de presă.

Europarlamentarul PNL a adăugat că Rovana Plumb, una dintre propunerile premierului pentru funcția de comisar european, este principala vinovată pentru slaba absorbție a fondurilor UE aferente perioadei 2014-2020, iar cealaltă propunere, Dan Nica, a mințit în Parlamentul European.

„Rovana Plumb, până recent ministru al Fondurilor Europene, este unul dintre principalii vinovați pentru slaba absorbție a fondurilor UE aferente perioadei 2014 – 2020. România a absorbit doar 24% din fonduri europene structurale și de investiții alocate țării noastre, deși au trecut 5 ani și jumătate din exercițiul financiar actual de 7 ani. Ca fost ministru al Mediului, Rovana Plumb poartă răspunderea pentru faptul că România a pierdut 440 de milioane de euro fonduri europene alocate pentru mediu în perioada 2007 – 2013. Dan Nica este europarlamentarul român care a mințit anul trecut
în plenul Parlamentului European spunând că 98% din persoanele trimise în judecată pentru corupție în România au fost achitate. În realitate, doar 10% din dosarele de corupție s-au încheiat cu achitarea persoanelor anchetate, procentul de achitări din România fiind chiar sub media europeană. În plus, ambele persoane nominalizate sunt cunoscute ca slujbași ai fostului președinte PSD, infractorul condamnat Liviu Dragnea. Toate aceste lucruri sunt știute de liderii europeni, inclusiv de noul președinte al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen”, a mai transmis Mureșan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *