VIDEO Podul din Vietnam desprins parcă din „Stăpânul Inelelor“

Un pod spectaculos, susținut de două mâini gigantice din beton și care șerpuiește la 1.400 metri altitudine deasupra pădurilor din centrul Vietnamului, a fost inaugurat în iunie, atrăgând o mulțime de turiști, scrie AFP.

Cunoscut drept „Podul auriu”, acesta se află la 1.400 de metri deasupra nivelului mării şi oferă o privelişte spectaculoasă a peisajelor din jur.

Pasarela colorată în auriu este încadrată de flori mov Lobelia Chrysanthemums şi se întinde pe aproximativ 150 de metri, curbându-se într-un mod elegant, însă ceea ce îi impresionează pe vizitatori sunt mâinile care par sculptate în piatră.

Designul podului a fost creat de o firmă de arhitectură peisagistică şi, deşi mâinile par sculptate în piatră, de fapt nu sunt: „Am creat scheletul mâinilor şi l-am acoperit cu o plasă din oţel”, a declarat un reprezentant al firmei de arhitectură pentru Bored Panda. „După aceea, am finisat totul cu fibră de sticlă şi am adăugat culorile. Întreaga construcţie a podului a durat în jur de un an.”

„Podul aurit” (Cau Vang in vietnameză) are o lungime de 150 de metri și a fost conceput pentru a oferi vizitatorilor impresia că se plimbă pe un fir de aur, podul oferă priveliști spectaculoase asupra colinelor Ba Na din apropiere de Danang, în centrul țării.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *