Podurile avariate din regiunea Herson vor rămâne principala sursă de vulnerabilitate pentru armata rusă

Ministerul britanic al Apărării a transmis, în evaluarea de sâmbătă dimineaţa, că principalele poduri de pe malul vestic al râului Nipru din Herson au fost scoase din uz de atacurile ucrainene şi reprezintă o „vulnerabilitate cheie” pentru armata rusă.

Conform buletinului asupra evoluţiei războiului declanşat de preşedintele rus Vladimir Putin în Ucraina:

Cele două poduri rutiere care oferă acces la teritoriul ocupat de Rusia pe malul vestic al râului Nipru în regiunea Herson sunt acum, probabil, scoase din uz în scopul unei reaprovizionări militare substanţiale.

La 10 august 2022, loviturile de precizie ucrainene au făcut probabil ca traversarea rutieră a râului Nipru la Nova Kakhovka să devină inutilizabilă pentru vehiculele militare grele.

În ultimele zile, Rusia a reuşit să facă reparaţii superficiale la podul rutier Antonovski, care a fost avariat şi care probabil rămâne subminat structural.

În urmă cu o săptămână, principalul pod feroviar din apropiere de Herson a fost, totodată, avariat şi mai mult.

De la sfârşitul lunii iulie 2022, Rusia utilizează un feribot pe pontoane în proximitatea podului feroviar ca principală rută de reaprovizionare militară.

Cu toate că Rusia va reuşi să facă reparaţii semnificative la poduri, acestea vor rămâne o vulnerabilitate cheie.

Reaprovizionarea terestră pentru cele câteva mii de militari ruşi de pe malul vestic depinde aproape sigur de doar două puncte de trecere cu feribotul de pontoane.

Având în vedere că lanţul de aprovizionare este limitat, dimensiunea stocurilor pe care Rusia a reuşit să le stabilească pe malul vestic va fi probabil un factor cheie în ceea ce priveşte rezistenţa acestei forţe militare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.