Poliția britanică bănuiește că atacul cu drone asupra aeroportului Gatwick este opera unui fost angajat

Atacul cu drone care a închis timp de trei zile la finalul anului trecut al doilea cel mai aglomerat aeroport din Marea Britanie, Gatwick, ar fi fost comis de către un angajat nemulţumit sau un fost angajat, este de părere poliţia britanică, relatează Reuters.

Gatwick, al doilea cel mai aglomerat aeroport britanic a fost forţat să-şi suspende activitatea timp de trei ziel înainte de Crăciun, din cauza activităţii unor drone care survolau spaţiul aerian din apropierea pistei aeroportului situat în sudul Londrei.

Poliţia a audiat 130 de nartori şi a făcut 1.100 de chestionări la faţa locului, cerând sprijinul mai multor forţe de poliţie.

Din declaraţiile martorilor reiese faptul că drona a fost coordonată de cineva care cunoştea bine planul aeroportul. Atacatorul a ascuns drona în spatele clădirilor pentru a nu putea fi doborâtă de echipamentele anti-drone.
Operatorul ştia, de asemenea, să dirijeze drona în apropierea turnului de control, unde nu putea fi înregistrată cu telefonul mobil, potrivit unui oficial guvernamental.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *