Poliția britanică a identificat persoanele care l-ar fi otrăvit pe Serghei Skripal cu noviciok

Anchetatorii britanici cred că i-au identificat pe suspecţii în cazul otrăvirii fostului spion rus Skripal şi a altor persoane cu neurotoxina Noviciok. Ar fi vorba de mai mulți cetățeni ruși, iar informația vine de la surse care au ținut să-și mențină anonimatul.

Investigatorii au identificat presupuşii făptaşi cu ajutorul camerelor de supraveghere şi au confruntat imaginile cu înregistrările de pe camere ale persoanelor care au intrat în ţară la acel moment.

Fostul spion rus care lucra pentru britanici, Serghei Skripal şi fiica sa Iulia au fost găsiţi inconştienţi în Salisbury pe 4 martie după ce au fost expuşi la Noviciok. Ambii şi-au revenit de atunci.

În ultimele săptămâni, divizia anti-terorism a Poliţiei britanice a investigat şi uciderea unei femei care a murit pe 8 iulie, la doar o săptămână după ce a fost expusă la neurotoxina Noviciok, aproape de Salisbury.

Pe 30 iunie, Charlie Rowley şi partenera sa, Dawn Sturgess, au fost expuşi la aceeaşi neurotoxină iar Sturgess a murit la spital pe 8 iulie. Poliţia investighează dacă substanţa la care au fost expuşi Rowley şi Sturgess este din aceeaşi gamă ca cea din cazul familiei Skripal. În acest caz, fratele lui Rowley a precizat că substanţa la care au fost expuşi se afla într-o sticlă de parfum.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.