Poliţia din Marea Britanie recunoaşte că este departe de a găsi un vinovat în cazul incidentului cu drone de la aeroportul Gatwick

Detectivii care îi caută pe operatorii dronelor care au cauzat perturbări semnificative la aeroportul Gatwick din Marea Britanie au recunoscut că sunt departe de a-i găsi pe cei responsabili, scrie The Independent.
În jur de 150.000 de persoane au fost afectate după ce majoritatea zborurilor au fost anulate sau întârziate timp de 36 de ore.

Şeful poliţiei din Sussex, Giles York, a declarat că au fost percheziţionate 26 de locaţii, iar două drone au fost recuperate, însă acestea nu erau cele implicate în incident.

El a recunoscut că poliţia încă nu deţine fotografii sau imagini video cu dispozitivul care a fost văzut de 115 persoane şi nu este cunoscut modelul.

York le-a cerut scuze şi lui Paul Gait şi Elaine Kirk, cuplul arestat şi eliberat ulterior. „Nu cred că am găsit drona responsabilă”, a declarat el pentru BBC Radio 4.

„Ne apropiem însă de a identifica modelul. Au existat 115 persoane care au văzut drone în zonă”, a adăugat el.

„Trăim într-o perioadă în care toată lumea se aşteaptă să avem fotografii sau imagini video de calitate însă nu am avut acest lucru din cauza zborurilor sau a vitezei dronei”, a afirmat el.

Poliţia din Sussex a lansat propria dronă pentru a investiga situaţia, lucru care este posibil să fi creat confuzie printre martori, a precizat York.  În jur de 1.000 de zboruri au fost anulate din cauza dronelor.

Confirmând că a fost implementată tehnologie militară la Gatwick pentru a preveni alte astfel de incidente, York a afirmat: „Sistemele puse în funcţiune astăzi sunt diferite faţă de cele de acum o săptămână”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *