Poliția e praf la picioarele infractorilor, Ciucă ii laudă: Putem considera că Poliţia Română şi-a atins obiectivele

Premierul Nicolae Ciucă afirmă în mesajul transmis sâmbătă, de Ziua Poliţiei Române, că putem considera că Poliţia Română şi-a atins obiectivele atunci când prezenţa în orice mediu a uniformei albastre inspiră încredere şi siguranţă, pentru societatea noastră, care are atât de multă nevoie de stabilitate. ”Mult succes tuturor în misiunile de protejare a cetăţenilor români, în slujba cărora se află!”, transmite premierul.

Prezentăm integral mesajul premierului Nicolae-Ionel Ciucă cu prilejul Zilei Poliţiei Române:
”Îi celebrăm astăzi, de Ziua Poliţiei Române, pe cei aflaţi în serviciul public al cetăţenilor, comunităţilor şi instituţiilor statului.
Cu un rol important în sistemul naţional de securitate, poliţiştii sunt cei care oferă siguranţă, protecţie şi se află alături de oameni în momentele dificile.

La fel ca în perioada gestionării pandemiei COVID-19, de la începutul războiului din Ucraina sunt elocvente dovezile profesionalismului şi dedicării. Modul în care poliţiştii au contribuit la gestionarea crizei umanitare generate de fluxul de ucraineni refugiaţi din calea războiului, alături de societatea civilă şi de celelalte instituţii ale statului, face ca Poliţia Română să fie o instituţie apreciată de partenerii europeni şi internaţionali.
La fel ca în întreaga lume, şi în România societatea se confruntă cu noi forme ale pericolelor şi infracţionalităţii. Aşteptările cetăţenilor cresc proporţional cu nevoia de a fi protejaţi, fie că vorbim despre siguranţa în mediul online, combaterea traficului şi consumului de substanţe interzise, a traficului de persoane sau alte riscuri pentru securitatea socială. Este firesc ca aceste aşteptări să primească răspunsurile adecvate din partea unei instituţii care trebuie să se adapteze permanent pentru a proteja copiii, femeile, categoriile vulnerabile şi pe toţi cetăţenii României.
Putem considera că Poliţia Română şi-a atins obiectivele atunci când prezenţa în orice mediu a uniformei albastre inspiră încredere şi siguranţă, pentru societatea noastră, care are atât de multă nevoie de stabilitate, într-o perioadă marcată de ample tulburări în regiune.
Le mulţumesc celor care îşi fac datoria cu onestitate şi bună credinţă!
Mult succes tuturor în misiunile de protejare a cetăţenilor români, în slujba cărora se află!
La mulţi ani poliţiştilor români!
La mulţi ani Poliţiei Române!”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *