Poliţia italiană a arestat un important şef al mafiei napoletane

Poliţia italiană a arestat, sâmbătă, un important şef al mafiei napoletane, Marco Di Lauro, al patrulea fiu al lui Paolo Di Lauro şi ultimul aflat în libertate. Marco Di Lauro, în vârstă de 38 de ani, a fost arestat fără să opună rezistenţă în cartierul Chiaiano, unde se afla alături de soţia lui, a anunţat presa italiană.

Di Lauro, pe numele căruia era emis un mandat internaţional de arestare din 2006, era a doilea pe lista celor mai căutaţi infractori din Italia, în urma mafiotului sicilian Matteo Messina Denaro. Ministrul italian de Interne, Matteo Salvini, a salutat operaţiunea ca fiind una foarte importantă, subliniind că nu există „linişte pentru infractori”.

Marco Di Lauro era căutat de poliţie din 2004, după ce a reuşit să scape din operaţiunea „noaptea cătuşelor”. Un informator al poliţiei i-a imputat în 2010 nu mai puţin de patru crime.

Tatăl lui Marco, Paolo, era în fruntea clanului Camora, care controla cartierele sărace Scampia şi Secondigliano din Napoli.

Nu mai puţin de 130 de persoane au fost ucise în conflictele pentru controlul teritorului după ruptura dintre clanurile Amato-Pagano şi Di Lauro în 2004.

Și în Spania, Garda Civilă spaniolă a anunţat arestarea în Bulgaria a unuia dintre cei mai căutaţi narcotraficanţi spanioli, care şi-a schimbat aspectul fizic după ce s-a îngrăşat zeci de kilograme şi se pregătea să fugă în Venezuela, informează lefigaro.fr.

Conform Gărzii Civile, acest spaniol – desemnat cu iniţialele J.S.A – a jucat un „rol fundamental într-o organizaţie criminală periculoasă care se ocupa cu aducerea în Spania şi în restul Europei a unor mari cantităţi de cocaină provenind din America de Sud dar cu spălarea de bani”.

El figura din 2013 printre cele mai căutate persoane de către Garda Civilă.

De la începutul lunii februarie, agenţi specializaţi au aflat că acesta se află în staţiunea Varna. Agenţii au spus că el purta arme de foc când se deplasa şi şi-a schimbat complet aspectul fizic, după ce s-a îngrăşat peste 50 de kilograme.

În momentul arestării, presupusul narcotraficant avea asupra lui mai multe acte false spaniole şi se pregătea să plece din Bulgaria spre Venezuela, a anunţat Garda Civilă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *