Politica aruncă România în haos. La Timișoara rata de infectare e de aproape 8 la mie, dar PNL nu vrea să audă de carantină

Posibila intrare în carantină a Timișoarei ridică tensiunea între primarul orașului și șeful Consiliului Județean. Alin Nica susține că decizia lui Dominic Fritz este „de a forța carantina”, în vreme ce Fritz îi transmite că fabulează.

Președintele Consiliului Județean, liberalul Alin Nica, susține într-o postare pe Facebook, că nu e de acord „cu carantinarea fără discernământ a municipiului Timișoara și a zonei periurbane”. El precizează că din discuțiile cu șeful DSU Raed Arafat, cu directorul DSP Timiș și cu primarul Timișoarei nu a primit „argumente solide astfel că decizia mea este împotriva unei carantine formale, lipsite de eficiență”.

„Dacă totuși decizia primarului Timișoarei este de a forța carantina, atunci atrag atenția asupra necesității adoptării în paralel a următoarelor măsuri: – libertate de deplasare pentru persoanele vaccinate și pentru cele care au făcut deja boala; – sprijin financiar compensatoriu de urgență pentru operatorii economici afectați; – alocarea de către Ministerul Sănătății a unui număr suplimentar de vaccinuri”, a scris șeful CJ pe Facebook.

În replică, Dominic Fritz spune că „Alin Nica fabulează despre o posibilă ”decizie a primarului Timișoarei de a forța carantina”.

„Nu pot și nu voi forța nimic. Dimpotrivă, cred că o astfel de decizie trebuie bazată pe un consens larg și pe asumarea responsabilității pentru urmări, indiferent de decizie. Nu voi cădea în capcana oportunismului de moment care a ținut și ține România pe loc, și o slăbește în momente grele. Cred că există argumente extrem de pertinente și pentru, și împotriva unei carantinări. Este o responsabilitate uriașă pe umerii celor peste 40 de membri CJSU. Votul meu îl voi da, cu responsabilitate și asumare, după ce voi vedea toate datele și voi asculta toate opiniile”, a scris Dominic Fritz pe Facebook.

Rata de infectare în Timișoara a fost vineri de 7,56.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *