Polițiștii au făcut  razie la  Brăila,  pentru a  verifica  respectarea măsurilor anti-COVID:  A   plouat cu amenzi și au “spart” și  un botez cu 40 de invitați

În urma  unei  razii efectuate de  polițiști  pe  raza  județului Brăila,  pentru a verifica  modul  în care se  respectă măsurile  anti-COVID,  oamenii  legii au  întocmit un dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicire a combaterii bolilor, şi au aplicat amenzi în valoare de 6.000 lei, la un botez  organizat vineri  seara, cu 40 de  persoane, într-un  restaurant din municipiul Brăila, potrivit unui comunicat de presă remis, sâmbătă, de IPJ Brăila.

Poliţiştii, împreună cu reprezentanţi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Brăila, Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Brăila, Direcţiei de Sănătate Publică Brăila, Inspectoratului Teritorial de Muncă Brăila, pompieri şi poliţişti locali au desfăşurat acţiuni de verificare, cu efective mărite, pe raza întregului judeţ, în vederea respectării interdicţiilor impuse în contextul pandemiei de COVID-19.

În acest caz au fost aplicate două sancţiuni contravenţionale, în valoare de 3.000 de lei fiecare, atât organizatorului evenimentului, cât şi administratorului societăţii comerciale, conform Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Totodată, a fost întocmit şi dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicire a combaterii bolilor, fiind luate măsuri de intrare în legalitate, desfăşurarea evenimentului fiind întrerupt.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *