Poliţistul care a ucis o fetiţă nu era în misiune şi folosea abuziv semnalele luminoase

Polițistul care a ucis ieri o fetiță pe trecerea de pietoni și a rănit grav o altă fetiță nu se afla în misiune, iar procurorii l-au pus sub urmărire penală.

Acesta nu avea în funcțiune nici semnalele acustice, astfel că fetele care traversau strada legal nu puteau să audă mașina și să se ferească.

Procurorul Cătălin Radu nu a putut spune dacă polițistul se ducea de fapt să își cumpere mâncare și folosea abuziv semnalele luminoase.

Agentul de poliție nu a respectat limita maximă de viteză și nu a acordat prioritate de trecere victimei.

S-a reținut că avea semnalele vizuale pornite, nu și cele acustice, și nu se afla în misiune.

Se administrează mijloacele de probă și se fac cercetări cu privire la aceste aspecte. S-a reținut, repet, că nu era în misiune și avea semnalele luminoase pornite. S-a reținut că n-au fost respectate prevederile legale și s-a stabilit că nu a respectat regimul de viteză, s-a dispus o expertiză care va stabili ce viteză avea”, a explicat procurorul Cătălin Radu.

Amintim că două fetițe care traversau strada joi, 13 ianuarie, au fost lovite de o mașină de poliție, în Sectorul 1 din București. Una dintre fetițe a decedat, iar cea de a doua se află în spital, dar este în afara oricărui pericol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *