Polonia. Cinci adolescente au murit într-un incendiu izbucnit într-o încăpere folosită ca „escape room“

Cinci adolescente au murit şi un bărbat a fost rănit grav, după ce un incendiu a izbucnit într-o încăpere folosită ca „escape room”, în oraşul Koszalin din nordul Poloniei, potrivit autorităţilor locale, citate de The Guardian.
„Victimele acestei tragedii sunt copii de 15 ani, fete care sărbătoreau o zi de naştere,” a declarat ministrul polonez de Interne Joachim Brudzinski, la postul TVN24.

Purtătorul de cuvânt al Serviciului de pompieri Tomasz Kubiak a confirmat că persoanele decedate sunt de sex feminin şi a declarat pentru AFP că „un bărbat cu arsuri severe a fost transportat la o unitate de terapie intensivă.”

Ofiţerul de presă Monika Kosiec le-a declarat reporterilor că din primele informaţii, bărbatul rănit are 25 de ani.

Oficialii poliţiei şi pompierilor au spus că încă nu se cunoaşte cauza izbucnirii incendiului din „escape room”, care a avut loc vineri seară.

Brudzinski a cerut ca toate locaţiile de tip „escape room” din ţară-peste 1.000-să fie controlate de serviciul de pompieri.

„Escape rooms” sunt populare în întreaga lume şi oferă o experienţă directă şi interactivă în care jucătorii sunt încuiaţi într-o cameră şi au o oră la dispoziţie pentru a desluşi anumite indicii care să ducă la evadarea lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *