Ponta a luat FOC: Dacă tot îi susținem, de ce-și bate joc Ucraina de România?

Fostul premier PSD îl acuză pe șeful statului, aflat la final de mandat, că este irelevant în politica externă și cauza tuturor problemelor cu care se confruntă România. Victor Ponta s-a arătat nemulțumit de prestația președintelui în contextul crizei cerealelor ucrainene. El dă vina, în principal, pe americani spunând că firmele acestora fac profit din comerțul cu produse agricole din țara vecină.

Victor Ponta susține că președintele Klaus Iohannis este leneș, fricos, irelevant în politica externă și fără realizări în cele două mandate petrecute la Palatul Cotroceni.

De pe margine, după ce a pierdut, din poziția de favorit, alegerile prezidențiale din 2014, iar mai apoi funcția de premier și președinte al PSD, Victor Ponta a devenit unul dintre cei mai mari critici ai activității lui Klaus Iohannis.

În acest context, a comentat ultimele declarații ale președintelui, în contextul conflictului din Ucraina și a solicitării Bruxellesului, de eliminare a pensiilor speciale.

„Hai să stabilim un lucru. Bineînțeles, Rusia a atacat Ucraina. Sprijinim Ucraina pentru că suntem membri NATO și UE. Normal că susținem și noi. Dar ce-i spune toată lumea lui Iohannis? «Dacă tot îi susținem, de ce-și bate joc Ucraina de România? De ce românii nu mai au voie să învețe în română? Apoi avem cu Canalul Bâstroe, cu exporturile de grâne. Oricum, cu Iohannis nu stă Zelenski de vorbă, ci doar câte un consilier, un portar… Ucraina ne tratează ca pe ruși. Mai rămâne să ne bomabardeze”, a declarat Victor Ponta în ultima sa ieșire publică.

Victor Ponta a mai afirmat că ajutorul dat Ucrainei pentru vânzarea cerealelor au dus la distrugerea agriculturii românești. Produsele agricole din țara vecină se vând la prețuri mai mici decât cele practicate de agricultorii români. Iar aceștia au de suferit din cauza concurenței din piață, lucru care nu este pe placul lui Victor Ponta. Mai mult, cunoscut drept un promotor al relațiilor de apropiere de China comunistă, pe vremea când era premier și lider al PSD, el dă vina pe americani pentru această situație.

„Să spună (Klaus Iohannis – n. red.) că grânele ucrainene au distrus agricultura românească! Românul stă cu grânele lui, n-are unde să le pună (…). Noi îi ajutăm să scoată grânele, nu pe ucraineni – sunt trei firme internaționale, cu bugete mai mari decât România, care fac miliarde de dolari pe urma războiului. Să vezi cât a făcut Exxon, cei care fac grâne modificate genetic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *