Ponta: Alocarea a 100 de milioane de euro pentru partidele parlamentare este „total nejustificată şi fără echivalent la nivel european”

Fostul premier și actual lider al Pro România, deputatul Victor Ponta,  propune suspendarea alocării a 100 de milioane de euro pentru partidele politice parlamentare. El spune că o asemenea  sumă este „total nejustificată şi fără echivalent la nivel european”.

„În condiţiile în care ai îngheţat pensiile şi salariile, în condiţiile în care nu ai bani de investiţii, să aloci 100 de milioane de euro pentru partidele politice parlamentare e o nesimţire. PSD primeşte subvenţie de la bugetul de stat al României, mai mult decât Partidul Socialiştilor Europeni din toată Europa. PSD primeşte cam 35 de milioane de euro şi PES, la nivel european, primeşte 16 milioane. PNL primeşte cât Partidul Popular European, care are partide în 27 de ţări. Deci e ceva fără precedent. E vorba de o sumă total nejustificată, total fără precedent, total fără echivalent la nivel european şi amendamentul nostru este ca în 2019 această plată să fie suspendată. E un gest de solidaritate şi de bun-simţ”, a spus Ponta, duminică, la o conferinţă de presă, potrivit agerpres.ro.

Ponta a mai menționat că propunerea sa este agreată și de preşedintele PNL, Ludovic Orban, și că jongleria cu cifre din actualul buget nu poate ține la nesfârșit.

„Jongleria cu cifre nu poate să ducă la nesfârşit. Este prevăzut în buget un deficit, adică o diferenţă între venituri şi cheltuieli de 36 de miliarde de lei, opt miliarde de euro. Opt miliarde de euro în plus trebuie să se împrumute România în 2019, în plus faţă de ceea ce teoretic ar produce. Niciodată România nu s-a împrumutat cu opt miliarde de euro pentru finanţare”, a declarat liderul Pro România.

Ponta a criticat, în context, faptul că România nu ar fi alocat, anul trecut, cei 2% pentru Apărare. „România şi-a asumat nişte cheltuieli pentru Apărare de 2% din PIB, anul trecut au făcut 1,4%. În America toată lumea mi-a spus că asta e şmecherie că le-am spus că facem 2 şi am făcut 1,4. Dacă se doreşte păstrarea acestui angajament, atunci mai avem de recuperat din anul 2018”, a mai spus  Ponta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *