Ponta dezvăluie care ar fi singura strategie viabilă pentru a trece moțiunea și cum pot fi convinşi parlamentarii PSD şi ALDE să o voteze

 

 

Fostul premier al României și actual lider al Pro România, Victor Ponta, a declarat, miercuri seara, la Digi 24, că există o singură cale pentru a trece moțiunea de cenzură împotriva guvernului: să fie convinși să o voteze și parlamentari ai PSD și ALDE. De asemenea, Ponta a explicat și cu ce tip de argumente ar putea fi convinși aceștia.

„De când sunt parlamentar am văzut zeci de moţiuni respinse, singura care a trecut şi a dus la schimbarea Guvernului a fost în 2012, 27 aprilie, atunci am vorbit, între patru ochi, cred că cu toţi parlamentarii.

Fiecăruia i-am zis că voi fi premier şi ce se va întâmpla de a doua zi după ce trece moţiunea. Altfel, nu trece o moţiune. Şi atunci am trecut-o la trei voturi.

Cei de la Pro România vom vota la vedere pentru moţiunea de cenzură.

Lipsesc 25 – 30 voturi. Puteau fi luate doar de la PSD şi ALDE doar dacă cineva vorbea cu ei şi le răspunea la această întrebare: marţi votez moţiunea, ce se întâmplă miercuri ? (…)Lipsa de construcţie pentru a doua zi este principalul handicap al moţiunii. (…)Colegii din opoziţie asteaptă cu mare plăcere vacanţa. La un moment dat, cei la PSD vor pleca, cine vine după, în fiecare zi practic îşi creează o problemă mai mare, va fi mult mai rău, după care, frustarea oamenilor va fi mult mai mare.

I-am întrebat de ce nu trag de timp, să mai ia voturi, au spus că nu, că vine vancaţa, că vor să plece oamenii, oamenii au bilete”, a precizat  Ponta.

Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă, în care au fost enumerate mai multe motive pentru care cabinetul PSD-ALDE trebuie demis, a fost depusă miercuri la Parlament. Moțiunea a fost semnată de 173 de aleși și, potrivit declarațiilor, va fi votată de PNL, USR, PMP și UDMR, marți, pe 18 iunie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *