Ponta îi amenință cu excluderea din partid pe parlamentarii Pro România care vor vota Guvernul Orban

Liderul Pro România, Victor Ponta, a declarat, duminică seara, la Antena 3, că îi va exclude din partid pe parlamentarii Pro România care vor intra în plenul Parlamentului pentru a vota învestirea Guvernului Orban.

Ponta a declarat că Pro România nu va vota pentru învestitură și a numit ”strânsură” parlamentarii care vor pune umărul la trecerea echipei guvernamentale a PNL. De asemenea, liderul Pro România a mai spus că Orban poate ajunge premier doar dacă îi schimbă pe cei trei miniștri care au picat la audierile din comisii.

”Am luat decizia de a nu vota pentru învestirea acestui guvern, de a vota împotrivă. Domnul Orban cumpără aceiași parlamentari pe care îi cumpăra doamna Dăncilă. Este vorba despre aceiași parlamentari care au anunțat că nu vor vota moțiunea de cenzură și care vor vota guvernul Orban. Sunt oameni care sprijină Guvernul. Chiar dacă își trece Guvernul cu Borza, cu Iriza, e treaba lui, e o chestiune neserioasă.

Acest lucru depinde exclusiv de domnul Orban, dacă va respecta votul din comisii și vor schimba miniștrii care au căzut. Dacă respectă votul, îl respectăm și noi, dacă nu, îl ignorăm.

Sunt 2-3-4 care susțin guvernul, nu poți să guvernezi cu o astfel de strânsură. Mâine poate să fie cineva din Pro România în sală, dar, dacă vor fi, nu vor mai face parte din echipa noastră. Soluția e un guvern de uniune națională.”, a declarat Ponta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *