Ponta îi învață politică pe Dăncilă și Tăriceanu: Dacă ne punem toţi candidaţi, ne batem cine este locul trei

Preşedintele Pro România, Victor Ponta, a declarat, luni seară, că le-a transmis liderilor PSD şi ALDE că, dacă toate cele trei partide vor avea propriul candidat la alegerile prezidenţiale, se vor bate pentru cine ocupă locul al treilea şi vor avea o mare problemă pe cine să susţină în turul al doilea, unde vor intra Klaus Iohannis şi Dan Barna.

Victor Ponta a declarat, luni seară, la TVR 1, că s-a întâlnit, separat, cu Viorica ăpncilă şi cu liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, neexistând o întâlnire ”în trei”.

”M-a sunat doamna Dăncilă să ne vedem. Normal că m-am văzut cu doamna Dăncilă. De ce să nu mă văd? După ce m-am văzut cu doamna Dăncilă, vorbisem mai demult, de când eram în vacanţă, m-am văzut cu domnul Tăriceanu. După aceea m-am văzut cu colegii mei, cu Mihai Tudose, cu Sorin Cîmpeanu, cum e normal. Nu a fost vorba: «hai să ne aşezăm să găsim o soluţie»”, a declarat, citat de news.ro, Victor Ponta.

Acesta a povestit că le-a explicat celor doi lideri ai coaliţiei de guvernare că ”nu merge aşa cu guvernarea” şi că trebuie făcută o restructurare a activităţii, dar nu de genul ”pleacă Dan şi vine Moga”.

”Am spus: trebuie să restructuraţi o administraţie publică pe care o urăşte toată lumea”, a declarat Ponta.

În ceea ce priveşte candidatura la Preşedinţie, Ponta le-a transmis celor doi lideri că nu consideră că este bine ca fiecare partid de stânga să aibă propriul candidat.

” Dacă ne punem toţi candidaţi, PSD îşi pune un candidat, sau mă rog au vreo trei, candidează şi Tăriceanu, dacă candidează şi de la noi, ne batem cine este locul trei. Să vă fie clar!”, a mai afirmat liderul Pro România.

Acesta consideră că partidele de stânga vor avea apoi o mare problemă pe cine să susţină în turul al doilea, unde vor intra Klaus Iohannis şi Dan Barna.

Anterior, Ponta a scris pe Facebook că a avut discuţii informale şi cu Viorica Dăncilă, şi cu Călin Popescu Tăriceanu şi precizează că nu a fost luată nicio decizie privind candidaturi sau colaborări politice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *