Ponta, îngrijorat de alegerile din Moldova. El susține că Iohannis și PSD au greșit

Fostul premier Victor Ponta, actual lider al Pro România, se arată îngrijorat de viitoarele alegeri din Republica Moldova, din luna februarie. Mai mult, el susține că președintele Iohannis și Coaliția PSD-ALDE nu au acordat deloc atenție moldovenilor de dincolo de Prut, iar propaganda rusă va profita de situație.

„Alegerile din 2019 pentru Parlamentul European si cele din Romania pentru functia de Presedinte sunt foarte importante / pentru mine insa si Alegerile Parlamentare din Februarie din Moldova sunt la fel de importante! Mie imi pasa daca in urma votului Moldova va ramane pe drumul apropierii de Romania, Uniunea Europeana si SUA ; sau daca este dusa inapoi in orbita Moscovei!

Vreau sa ii urez mult succes in alegeri Premierului Pavel Filip ( un om discret si modest dar extrem de serios, profesionist si eficient) alaturi de echipa sa guvernamentala ; Vicepremierului Iurie Leanca ( un fost Premier si Ministru de Externe cu adevarat Pro Romania si Pro Europa) , Monicai Babuc ( un Ministru al Culturii atat de inimos) ; tuturor celorlalti prieteni si colegi din Moldova alaturi de care am facut atat de multe proiecte care sa apropie cu adevarat romanii de pe cele doua maluri ale Prutului ( gradinite, microbuze scolare, gazoduct si linii de transport a energiei electrice, SMURD Moldova si inistitutuu de cultura si istorice, echipamente pentru Ministerul de Interne si al Apararii sau Dustere pentru autoritatile locale)!

Pavel Filip si echipa sa guvernamentala au reusit, in conditii politice si economice foarte dificile, sa tina Moldova pe un drum stabil si pozitiv! Dupa Alegerile din Februarie sper sa continue cu si mai mult succes aceasta directie ProRomania si ProEuropa !

Ps – nu are rost sa mai vorbesc aici despre indolenta si nepasarea oribila fata de Moldova a actualilor guvernanti de la Bucuresti! In Alegerile precedente din 2014 Romania a sprijinit cu toate puterile Guvernul Moldovei / in 2019 Klaus Iohannis isi incheie un mandat de Presedinte al Romaniei fara sa fi efectuat nici macar o singura vizita oficiala la Chisinau/ iar Guvernele Dragnea – Dancila au facut poze si declaratii sforaitoare de sprijin ; in final au dat zero lei si au facut zero investitii dand astfel munitie de campanie pentru Dodon si Socialistii care spun acum ( pe buna dreptate) ca Guvernul de la Bucuresti doar minte si nu a mai facut nimic concret pentru Moldova din 2016!”,a scris Victor Ponta pe Facebook.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *