Ponta: Kovesi A Patronat Abuzurile Subordonaţilor Săi!

Fostul premier Victor Ponta a reacţionat în urmă cu puţin timp la scandalul zilei, printr-o postare pe reţelele de socializare. În postare, Ponta spune că Iohannis nu avea de ales şi că , practic a fost obligat de decizia CCR să o revoce din funţie. De asemenea, fostul premier o acuză pe şefa DNA că a patronat în mod direct abuzuri din partea subalternilor, dând exeplul procurorilor de la DNA Ploieşti: Mircea Negulescu, Lucian Oana şi Jean Ungheşelu. POnta spune că niciunul nu şi-a asumat eşecurile pentru achitările pe care le-a decis instanţa. Reamintim că şi Victor Ponta a fost achitat în primă instanţă luna trecută într-un dosar instrumentat de DNA Ploieşti de către procurorii Mircea Negulescu şi Jean Uncheşelu.

„Instituţional – Kovesi a implicat în mod direct şi a folosit DNA în bătăliile politice / a înlăturat din DNA toţi procurorii care nu executau ordinele sale abuzive şi a adus procurori obedienţi, dar analfabeţi juridic / faptul că a refuzat sa demisioneze a afectat grav prestigiul şi activitatea institutiţiei”, mai subliniază fostul premier Victor Ponta. El spune că Iohannis a dezamăgit din punct de vedere politic, iar Liviu Dragnea a pierdut enorm prin acţiunile sale, mai notează Ponta.

Reamintim că, luni, preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul de revocare din funcţia de procuror şef al DNA a Laurei Codruţa Kovesi. Ulterior, Kovesi a anunţat că este ultima ei zi la DNA, dar că va rămâne procuror şi a acuzat că procedura de revocare a fost una ilegală acuzând politicienii că îşi caută protecţie prin modificări controversate ale legilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.