Ponta: Olguța Vasilescu ”a fost lucrată” de Dragnea

După ce Olguța Vasilescu a spus, marți seara, că și-a retras candidatura de la funcția de ministru al Dezvoltării, în urma unei discuții avute cu șeful PSD, șeful Pro România, Victor Ponta, a declarat că aceasta ”a fost lucrată” de Dragnea. Ca argument pentru retragerea sa, Olguța Vasilescu a precizat că a luat această decizie pentru a preîntâmpina un atac la CCR, care ar însemna prelungirea perioadei de blocaj al activității guvernamentale. Ponta susține, însă, că, acum Dragnea se laudă în PSD, spunând tuturor: ”am dat-o afară”.

”Era de așteptat. Dragnea demult a vrut să scape de doamna Vasilescu, la fel cum a vrut să scape și de doamna Firea, de domnul Stănescu. Doamna Olguța Vasilescu nu e un om prost, știe că a fost lucrată și va primi ceva în schimb. Câștigă Iohannis, câștigă Dragnea. E un mesaj pentru cei puțini pe care nu i-a dat, încă, afară, uite: ”și pe Olguța am dat-o afară”. A sugrumat-o cu șnurul de mătase.”, a spus Ponta la Digi 24.

Olguța Vasilescu a ținut să precizeze că va rămâne deputat PSD.

”Îmi voi continua mandatul de deputat PSD de Dolj, unde am fost aleasă cu 60 la sutî din voturi și îmi voi respecta promisiunile făcute în campania electorală alegătorilor mei. Le mulțumesc tuturor colegilor din CEx care m-au votat în unanimitate pentru aceste demnități și, în special, lui Liviu Dragnea și doamnei prim ministru Viorica Dancilă care m-a propus și cu care, într-o formulă sau alta, voi colabora și în continuare pentru proiectele pe care mi le-am asumat în campania electorală din 2016. Sper că președintele Klaus Johannis va numi urgent viitoarea nominalizare pentru funcția de ministru din partea partidului care a câștigat alegerile parlamentare, renunțând la blocarea Guvernului României prin încălcarea repetată a legilor și Constituției, în condițiile în care personajul care i-a provocat atâta îngrijorare dispare din ecuație”, a adăugat Olguța Vasilescu.

Preşedintele Iohannis a transmis, printr-o scrisoare deschisă, premierului Dăncilă, că respinge din nou, pentru a treia oară, numirea Olguței Vasilescu pe postul de ministru al Dezvoltării. De asemenea, Iohannis a solicitat o altă propunere pentru funcţia de vicepremier şi ministrul Dezvoltării.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.