Ponta propune impozitarea progresivă a veniturilor, inclusiv a pensiilor speciale

Fostul premier al României și actual lider al Pro România, Victor Ponta, a avut, luni, pe Instagram, o postare în care declară că susține impozitarea progresivă. De asmenea, Ponta a mai făcut și o paralelă între situația economică de acum și cea din 2008-2009, când România a fost afectată de o gravă criză economică, alături de predicția: „la anul va fi iar un caz în care cineva spune că s-a terminat petrecerea”.

„Paralela cu 2008-2009, semnele crizei: dublarea salariilor în educație vs dublarea pensiilor. Ne-am întors la situația cu salariile profesorilor din 2008, toți știm că nu sunt bani, dar nu ne putem opune, că se supără electoratul. Cred că la anul va fi iar un caz în care cineva spune că s-a terminat petrecerea”, a scris Ponta pe  Instagram. Mai mult, el susține că o  „rectificare bugetară făcută pe acte false, când se sfârșește petrecerea”, iar nota de plată nu va fi achitată de actualul guvern, ci „de noi toți, ca în 2010”.

Ponta acuză faptul că „împrumuturile statului ajung să susțină firmele străine prin produse de import” iar subvențiile din agricultură ajung la proprietarii italieni „care au terenuri și nu le cultivă”.
Drept unică soluție la toată această situație, Ponta propune impozitarea progresivă a veniturilor, “inclusiv taxarea pensiilor speciale”.

De asemenea, liderul pro România  consideră că este necesară „refacerea legii off-shore pentru gazele din Marea Neagră”, care ar trebui să fie „prioritatea toamnei”, astfel încât „americanii să bage banii, să investească”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *