Ponta propune, pentru 2020, creșterea diferențiată a pensiilor: “La cei care au mult să nu mai crească deloc”

Liderul Pro România, Victor Ponta, a declarat, sâmbătă seară, la România TV, că în 2020 nu vor mai fi bani pentru creșterile de pensii. Însă, Ponta are și o soluție: el propune viitorului guvern cresterea diferentiata a pensiilor pe principiul „la cei care au putin sa cresca mai mult, cei care au mult sa nu mai creasca deloc”, dar și impozitarea progresivă a veniturilor:

„Cresteri de pensii: pentru anul viitor nu sunt bani, asta e pacatul lui Dancila si Teodorovici ca au promis ce nu aveau. Insa anul viitor se pot gasi acesti bani pentru maririle de pensii cu conditia sa aiba loc o restructurare masiva a administratiei, nu doar din 28 de ministri sa ramana 15, trebuie mers mai jos, trebuie reduse cheltuielile inutile ale statului. Eu ce-am vazut de la dl Ludovic Orban in saptamana asta este ca ridicam de pe scaune pilele si relatiile PSD si le punem pe ale noastre.

Daca nu schimbi sistemul de taxare, daca nu faci impozitare diferentiata, cei care au mai mult cotizeaza mai mult, cei care au putin cotizeaza mai putin sau deloc, nu, nu o sa fie bani la anul.

E foarte bine ca s-au marit pensiile, dar s-au marit gresit. Nu poti sa maresti cu 10% la toata lumea, si la cel care are 1.000 de lei pensie si la cel care are 10.000 de pensie, pentru ca celui cu 1.000 de lei ii dai 100 de lei si celuilalt ii dai 1.000. Deci in loc sa le faci o viata mai dreapta, ii departajezi (…) cresteri diferentiate de pensii: la cei care au putin sa cresca mai mult, la cei care au mult sa nu mai creasca deloc”, a declarat Ponta.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *