Poroșenko: Rusia a cheltuit 150 de miliarde de dolari pentru a finanţa agresiunea din Ucraina

Rusia cheltuie anual între 4 și 5 miliarde de dolari pentru finanțarea puterii de ocupație din teritoriile ucrainene din Donbas și din peninsula anexată Crimeea, susţine preşedintele Petro Poroşenko, adăugând că, în total, Kremlinul a cheltuit 150 de miliarde de dolari pentru a finanţa agresiunea împotriva Ucrainei.

Potrivit liderului de la Kiev, Kremlinul creşte costurile pentru agresiunea din estul Ucrainei, anexarea ilegală a Crimeii și actul de agresiune împoriva navelor militare ucrainene în apele Mării Negre.

„Acest preț, potrivit estimărilor Bloomberg, este de 150 de miliarde de dolari. Sunt bani pe care Rusia i-a pierdut în acești cinci ani.

Rusia a pierdut 10% din PIB și, în plus, cheltuie anual până la 4-5 miliarde de dolari pentru întreţinerea puterii din teritoriile ocupate. Acești bani sunt direcţionaţi spre finanțarea programelor militare și civile”, a subliniat preşedintele ucrainean. Anterior, Poroşenko a declarat că Moscova a plătit un preț foarte mare pentru războiul declanşat împotriva Ucrainei, „standardele de viață din Rusia reducându-se cu 20%”. ”

Acest lucru este asigurat de politica sancțiunilor, nu numai pentru a pedepsi Rusia, ci și pentru ca partea rusă să se aşeze la masa negocierilor. Astăzi, întreaga lume susţine Ucraina şi este împotriva Rusiei”, a explicat Petro Poroşenko, citat de 24tv.ua.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.