Posibila cădere a Guvernului PSD stârnește panică la Ministerul Finațelor. Cîțu: Credeau că mai au timp să ascundă jaful

Senatorul PNL Florin Cîţu a afirmat că votul de miercuri din Parlament, unde PSD nu a mai avut majoritate, a creat panică la unele instituţii, precum Ministerul de Finanţe sau Curtea de Conturi. El susţine că instituţiile credeau că moţiunea nu va trece şi că mai au timp să ascundă jaful din banul public.

„Panică mare la MFP! Votul de ieri din Parlament a creat panică în anumite instituţii ale statului. La MFP, ANAF, Curtea de Conturi, Comisia de Strategie, ASF etc. Acele instituţii care în loc să ne protejeze de infractorii din PSD, i-au ajutat să fure şi să falsifice date. Ştiu că sunt vinovaţi, toţi”, a scris Florin Cîţu, pe Facebook.

Senatorul PNL a adăugat că cei de la Ministerul de Finanţe credeau că moţiunea nu va trece şi că vor mai avea timp să ascundă ilegalităţile comise.

„La MFP nu vor să prezinte execuţia bugetară pentru luna August, (şi dacă foloseau un Abac şi tot aveau datele până acum) pentru că încă nu au reuşit mascheze toate ilegalităţile. La fel şi la ANAF mai ales după ce au aflată că ştiu exact unde să merg şi să arăt cum au furat banii companiilor. Până ieri erau siguri că nu trece moţiunea. Credeau că mai au timp să ascundă jaful din banul public”, a adăugat Cîţu.

El precizează că dacă PNL va intra la guvernare va prezenta în primele două săptămâni situaţia economiei din România.

„Ghinion băieţi! În primele două săptămâni de guvernare prezentăm situaţia reală a dezastrului din economie. Iar atunci să vedem ce scuze mai au instituţiile statului să nu-şi facă treabă şi să meargă după vinovaţi. Vine, vine, călca totul în picioare!”, mai scrie liberalul.

Moţiunea de cenzură nu a mai fost citită, miercuri, în plenul reunit al Parlamentului. Votul ar fi urmat să aibă loc sâmbătă, însă ordinea de zi a şedinţei de miercuri a fost respinsă cu 194 împotrivă, 181 pentru, o abţinere, iar trei nu au votat.

Prin urmare, Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au decis ca moţiunea de cenzură să fie citită într-un plen reunit, joi, ora 10.00, iar dezbaterea şi votul urmează să aibă loc joia viitoare, tot de la ora 10.00.

Preşedintele Camerei Deputaţilor Marcel Ciolacu a declarat că PSD a pierdut matematic majoritatea în Parlament, în contextul votului de miercuri. Acesta a afirmat că premierul Viorica Dăncilă nu ar trebui să îşi dea demisia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *