Potrivit statutului PNL, Cîțu nu are vechimea necesară pentru a candida la șefia formațiunii

Florin Cîțu trebuie să aibă, conform statutului, o vechime de 5 ani în PNL pentru a candida la funcția supremă în partid, iar el o împlinește abia în octombrie, la o lună după alegerile din septembrie.Orban a declarat, luni seara, că nu s-a gândit la acest aspect, dar e convins că premierul va obține o derogare pentru a putea să se înscrie în cursă. El a recunoscut că în PNL există un curent progresist, care atacă familia și Biserica ”ca să nu zic neo-marxist”. Liderul liberal a precizat că doar susținătorii lui Cîțu au vorbit despre ruperea formațiunii.

”Nu m-am gândit la acest aspect. Ar trebui să ceară o derogare. Va obține această derogare. Nu e important că nu are 5 ani. Poate să candideze. Din momentul în care a decis să candideze, practic imaginea PNL a fost afectată. Au apărut disfuncționalități majore, iar felul în care au dus campania susținătorii lui Florin Cîțu au afectat guvernarea. Un asemenea torent de atacuri din partea colegilor mei, Umilința în care am fost supus la Cluj, un montaj aproape de coșmar… Discursul meu a fost aplaudat de aproape două treimi din cei care nu erau aplaudaci aduși.

La capitolul președinți (n.r. președinți de filială județeană) stă bine domnul Cîțu. Cum au ajuns să îl susțină, nu am reușit să înțeleg, să găsesc niciun fel de argument. Există o tendință progresistă în PNL, să nu zic neo-marxistă, apărută după referendumul pentru familie.

Riscuri de sciziune au fost evocate de susținătorii domnului Cîțu. PNL a avut mereu elemente conservatoare, relații foarte bune cu Biserica, a apărat familia, tradiția, Biserica.

Noi nu ne putem bate pe un electorat de nișă, de 14-15%, de progresism dus la extrem.”, a declarat Ludovic Orban la Realitatea PLUS.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *