Nu e o gluma! Guvernul se culturalizează. SGG cumpără „Povestirile istorice” ale lui Dumitru Almaş şi „Gingasa si Tandra mea fiara” a lui Eugen Doga

După ce a cumpărat 400 de Dicţionare Explicative ale Limbii Române şi Dicţionare Ortografice, Ortoepice şi de Punctuaţie, Secretariatul General al Guvernului îşi îmbogăţeşte biblioteca cu Povestirile Istorice ale lui Alexandru Drumeş şi valsurile moldoveanului Eugen Doga.

Prima achiziţie de cărţi a fost făcută la începutul lunii august. Secretariatul General al Guvernului a comandat 300 de bucăţi din primul volum al Povestirilor istorice ale lui Dumitru Almaş. Din primul volum, angajaţii guvenramentali puteau afla informaţii istorice despre: „Strabunul strabunilor – Burebista, Decebal eroul dacilor, Cum l-a infrant Traian pe Decebal, Povestea preafrumoasei Dochia. Un prieten al dacilor – Apollodor din Damasc, Dreptatea lui Vlad-Voda Tepes, Povestea despre Intemeierea Bucurestiului sau despre Stefan cel Mare biruitor in lupta de la Vaslui.” Preţul de achiziţie a fost de 31,50 de lei.

După două săptămâni, colecţia guvernamentală de cărţi s-a îmbogăţit cu încă 300 de volume, dar din Partea a doua a Povestirilor istorice. Din acest al doilea volum, cititorii guvernamentali puteau afla informaţii despre: „Ocaua lui Cuza, Decebal, eroul strămoșilor, Cloșca cu pui de aur, Steagul cu cap de lup. Strămoșii de pe Columna Traiană, Vlad Țepeș – un om al dreptății strașnice și al curajului neînfricat, Legenda mănăstirii Putna, 1 Decembrie 1918 la Alba-Iulia, Pe-al nostru steag e scris Unire! Preţul de achiziţie a fost de 32 de lei.

În aceeaşi zi, SGG şi-a îmbunătăţit şi colecţia audio cu 100 de audiobox-uri Eugen Doga – Eterna. Pe cele 11 CD-uri, auditorii guvernamentali pot asculta „cele mai frumoase si vibrante lucrari muzicale, cunoscute în toata lumea – piese instrumentale, muzica usoara, romante, muzica de camera, simfonii, balet – Valsul sec. XX- „Gingasa si Tandra mea fiara” şi Valsul „Gramofon”, baletele „Luceafarul” si „Venancia”, arii si romante, pe versurile lui Mihai Eminescu si Veronica Micle:

Preţul a fost de 299 lei/audiobox/per set

 

Sursa foto: e-licitatie.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *