Predoiu a IZBUCNIT la audieri: Mafioţii s-au modernizat mai mult decat parchetele!

Ministrul propus la Justiție pentru un nou mandat, Cătălin Predoiu, a declarat, la audierea sa din comisiile de specialitate din Parlament, ca in timp ce Justitia este crunt subfinantata si are efective slabe din punct de vedere numeric, infractorii s-au modernizat si acest fenoment este grav:

Schemele de personal din justitie sunt incomplet acoperite, avem instante si parchete care lucreaza in conditii imobiliare precare si dotarile tehnice, de la birotica la mijloace tehnice de ancheta, lipsesc
800 de posturi sunt neocupate la Ministerul Public, 600 – lipsesc la instante, pensionarile s-au inmultit
Grupurile organizate de infractori se doteaza cu tehnica, de la aparatura de bruiaj la drone si microfoane ambientale pentru a preveni si paraliza actiunea echipelor de ancheta, ceea ce este grav. In ultimii ani, crima organizata s-a modernizat mai mult decat parchetele. Ce fel de stat vrem sa fim?

Predoiu a mai declarat ca le solicita tuturor parlamentarilor sa intre in dezbaterea legilor justitiei si a codurilor penale doar dupa alegerile parlamentare, dar ca in acelasi timp este nevoie de transpunerea de urgenta a 36 de decizii CCR in codurile penale unde ar fi bine să nu existe amendamente suplimentare.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *