Predoiu promite, după întâlnirea cu reprezentanții UE, că trimite rapid în Parlament propunerea de desființare a SIIJ

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a afirmat, după o discuţie online cu reprezentanţii Comisiei Europene în contextul Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV), că a fost analizată situaţia întârzierilor înregistrate în 2021 în realizarea obiectivelor MCV, în special desfiinţarea SIIJ şi adoptarea legilor Justiţiei. „MJ va propune guvernului sesizarea Parlamentului cu proiectul legii de desfiinţare a SIIJ şi modificarea legilor Justiţiei pe parcursul sesiunii parlamentare care va începe la 1 februarie 2022”, a anunţat el.

„Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a avut astăzi, 13 decembrie 2021, o întâlnire de lucru aplicată, la nivel tehnic, online cu reprezentanţii Comisiei Europene. Întâlnirea a analizat stadiul îndeplinirii recomandărilor cuprinse în Raportul MCV, publicat la 8 iunie 2021, şi a avut loc în continuarea discuţiilor desfăşurate la Bruxelles, la sfârşitul săptămânii trecute, cu Vera Jourova, vicepreşedinta Comisiei Europene şi cu Didier Reynders, comisarul pentru Justiţie”, a transmis, într-un comunicat de presă, Ministerul Justiţiei.

La întâlnire au participat, din partea Comisiei, William Sleath, director în cadrul Secretariatului General al Comisiei Europene, Julien Mousnier, şef de unitate în cadrul Secretariatului General al Comisiei, şi Maria Arsene, reprezentanta Comisiei Europene la Bucureşti. Din partea Ministerului Justiţiei, alături de ministrul Cătălin Predoiu, a participat Mădălina Manolache, director în cadrul Direcţiei Afaceri Europene şi Drepturile Omului.

Astfel, au fost trecute în revistă întârzierile înregistrate pe agenda MCV în 2021 şi perspectivele de recuperare a acestora în 2022.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *