Prefectul dă vina pe cetățeni pentru gunoaiele din sectorul 1

Primarul Clotilde Armand cere din nou Prefecturii Capitalei declararea stării de alertă pe o perioadă de 30 de zile, din cauza gunoaielor neridicate de firma de salubrizare Romprest.

Potrivit primăriei, deșeurile nu au mai fost colectate de 20 de zile, ceea ce pune în pericol sănătatea cetățenilor dar și mediul înconjurător.
Starea de alertă poate fi luată pentru 30 de zile.

Prefectul Alin Stoica a declarat, joi, că, până la finalul zilei, va anunța dacă Sectorul 1 intră în stare de alertă, iar decizia va fi luată în funcție de răspunsul DSP. Direcția de Sănătate Publică (DSP) ar urma să stabilească dacă deșeurile din această zonă a Capitalei reprezintă un risc pentru populație.

„Sunt 2.700 de tone de deșeuri necontrolate pe raza Sectorului 1. Gestiunea acestor deșeuri cade în sarcina autorității publice și a firmei de salubrizare. Există și o componentă de care sunt responsabili cetățenii. De mulți ani există un comportament al cetățenilor de a abandona deșeurile pe raza Sectorului 1”, a spus Alin Stoica.

Conform prefectului, mulți bucureșteni din Sectorul 1 aruncă gunoaiele rezultate din construcții pe stradă, fără a respecta legea în vigoare, pentru că nu doresc să plătească firma de salubrizare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *