Prefectura Vrancea cere ca Spitalul Județean să fie preluat de armată, după ce managerul a fost testat pozitiv cu COVID-19

Prefectura Vrancea cere ca Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Pantelimon” Focşani să fie preluat de către armată, după ce managerul unităţii medicale a fost confirmat pozitiv la  COVID-19.

„Managerul Spitalul Judeţean de Urgenţă ‘Sf. Pantelimon’ Focşani, Constantin Mândrilă, a fost confirmat pozitiv pentru COVID-19. De asemenea, alte şapte cadre medicale din spital au fost confirmate pozitiv pentru COVID-19. În aceste condiţii, Prefectura Vrancea face demersuri pentru ca unitatea medicală să fie preluat de armată”, a declarat, purtătorul de cuvânt al Prefecturii, Adrian Creţu, potrivit agerpres.ro.

De asemenea, şi organizaţia judeţeană PNL Vrancea a transmis un comunicat în care solicită preluarea SJU Focşani de către un manager militar.

La nivelul judeţului Vrancea, au fost raportate, joi, un număr de 95 de persoane confirmate cu COVID-19.

Potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vrancea, şapte cadre medicale de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Focşani au fost confirmate pozitiv la COVID-19, iar Secţia de Nefrologie a unităţii medicale a fost închisă, miercuri, după ce personalul s-a infectat cu virusul SARS-COV-2. De asemenea, DSP Vrancea a declanşat două anchete epidemiologice la Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vrancea şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vrancea, după ce angajaţi din cadrul acestor instituţii au fost testaţi pozitiv la COVID-19.

Alte 31 de cadre medicale şi 13 angajaţi din personalul auxiliar de la Spitalul Militar Focşani sunt confirmate pozitiv la COVID-19, iar o femeie de 48 de ani, angajată a unităţii medicale, a decedat din cauza virusului SARS-COV-2.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.