Premieră în China. O femeie va comanda o navă de război

O femeie, Wei Huixiao, va deveni în curând primul comandant al unei nave militare de luptă chinezești. Wei , ofițer în Marina militară chineză, este prima femeie care conduce echipajul unei nave de război, mai precis va fi numită oficial comandantul distrugătorului 151 Zhengzhou, scrie publicația chineză PLA Daily.

Dna Wei are o biografie foarte bogată. Meteorolog de profesie, a lucrat pentru grupul de telecomunicații Huawei, a predat la o școală tibetană și la Universitatea Chineză, unde a obținut titlul de Doctor în Științele Pământului. În 2010, în timp ce își făcea doctoratul, a lasat totul pentru a-și realiza visul: să intre în Marină. Ea a scris o scrisoare comandantului Marinei și trei zile mai târziu a primit un răspuns.

Șeful Marinei militare chineze a trimis chiar și o delegație pentru a-i oferi trei opțiuni, inclusiv cea de a se alătura unității primului portavion chinez. După ce și-a terminat doctoratul în 2012, s-a mutat la Dalian, unde primul portavion chinezesc era pe cale să intre în serviciu.

După câteva luni de formare la bordul navei 88 Xu Xia Ke, Wei Huixiao a primit o funcție de conducere pe portavion, De asemenea, a terminat un stagiu la bordul distrugătorului 150 Changchun, un pas obligatoriu pentru toți viitorii comandanții de nave de luptă.

În martie 2016, Wei a devenit prima femeie adjunct al comandantului Distrugătorul 151 Zhengzhou. Ea a participat deja mai multe misiuni la bordul acestei nave.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *