Premierul anunţă că va intra în vigoare certificatul verde la locul de muncă

Premierul Nicolae Ciucă a declarat marți că a avut o discuție cu ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, cu privire la posibilitățile de urgentare a adoptării legii privind obligativitatea certificatului verde la locul de muncă.

„Este un subiect pe care l-am discutat cu domnul ministu Rafila Sâmbătă și am convenit să găsim acele soluții prin care certificatul verde să fie reintrodus în dezbatere în parlament. În momentul în care va fi aprobat de Camera Deputaților să meargă la promulgare și să poată să fie aplicat”, a declarat Ciucă.

Întrebat dacă certificatul verde va putea fi eliberat și persoanelor care fac dovada trecerii prin boală pe baza unui test privind anticorpii, premierul a răspuns: „Din discuțiile pe care le-am avut cu domnul ministru, de certificatul verde vor beneficia și persoanele care au trecut prin boală.”

Cu privire la eliberarea certificatului verde la 10 zile de la prima doză de vaccin, Ciucă a mai afirmat: „Nu am discutat acest detaliu cu dumnealui. Urmează să vină cu o propunere concretă care să fie inclusă în proiectul din Camera Deputaților.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *