Premierul este hotărât: “Dacă PSD-iştii o vor ţine în continuare (…) cu dublarea alocaţiilor, vom ataca la CCR. Nu poţi genera cheltuieli pentru care nu ai acoperire monetară”

Premierul Ludovic Orban a  explicat,  sâmbătă, care sunt  motivele în baza  cărora s-a luat decizia  de a se  opera  eșalonat  creşterea pensiilor şi alocaţiilor, în mai mulţi paşi, pe o durată de aproape doi ani. În opinia sa, acest  demers  dovedește că guvernul pe care îl conduce are toată intenţia de a mări pensiile şi alocaţiile dar că pentru asta trebuie analize riguroase care să asigure că există banii fizici în economia ţării.

Orban afirmă că alocaţiile se vor majora, în luna august, în cadrul acestor paşi financiari, iar despre pensii explică faptul că ele vor creşte etapizat.

„O dată  ce a fost adoptată OUG începând cu luna august se dublează alocaţiile. Următoarele creșteri vor fi în 2021. La 1 iulie 2022 alocaţiile vor fi deja duble. Totul se va face în paşi iar prima mărire va fi pe luna august.

Dacă PSD-iştii o vor ţine în continuare pe această monedă cu dublarea alocaţiilor o vom ataca la CCR.

Nu poţi genera cheltuieli pentru care nu ai acoperire monetară.

Vom finaliza raportul semestrial privind starea financiară a României.

Vom analiya toate prognozele instituțiilor internaționale de profil şi vom fundamenta decizia de creştere a pensiilor.

Ele vor crește şi vor crește cu zece la sută.

În toată Uniunea nu se cresc pensii şi alocații. Cu toate acestea guvernul pe care îl conduc va face aceste majorări, dar vreau să asigur că şi vom putea susţine financiar aceste majorări”,  a explicat Orban.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *