Premierul israelian acuză Iranul că transformă Libanul într-un ”sit gigantic de rachete”

Netanyahu îngrijorat de acțiunile Iranului. Articol preluat de pe site-ul www.agerpres.ro

Prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu a plecat luni dimineaţă la Moscova pentru a se întâlni cu preşedintele rus Vladimir Putin şi a-l avertiza că Iranul încearcă „să transforme Libanul într-un sit gigantic de rachete”, relatează Xinhua.

În remarcile sale înainte de plecare, Netanyahu a declarat că intenţionează să dedice vizita de cinci ore pentru a discuta cu Putin despre acţiunile Iranului în regiune. „Voi discuta cu preşedintele Putin eforturile neîncetate ale Iranului de a stabili o prezenţă militară în Siria”, a transmis el într-un comunicat.

Netanyahu a subliniat că Israelul se opune „ferm” prezenţei iraniene pe teritoriul vecinului său din nord şi a adăugat că „ia măsuri împotriva” acestui lucru, dar fără a elabora asupra acţiunilor.

Liderul israelian a acuzat de asemenea Iranul că încearcă „să transforme Libanul într-un sit gigantic de rachete”. El a spus că Iranul stochează rachete de precizie în Liban împotriva Israelului. „Nu vom tolera aşa ceva”, a insistat el.

Continuarea articolului la adresa www.agerpres.ro/politica-externa/2018/01/29/premierul-israelian-acuza-iranul-ca-transforma-libanul-intr-un-sit-gigantic-de-rachete–45100

SURSA: AGERPRES

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *