Premierul o dă iar la întors când e vorba de desființarea Secției Speciale: O vom face până la sfârșitul anului!

Magistrații Curții Constituționale a României au stabilit, marți, că Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție este constituțională.

Dezbaterea în ședința publică din fața Curții Constituționale cu privire la excepția de neconstituționalitate a avut loc în 20 mai, iar decizia a fost pronunțată marți.

Atât Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – procurorul general al României, în calitate de parte în dosar, cât și procurorul de ședință au solicitat ca, în analiza de constituționalitate pe care o efectuează, Curtea să țină seama de Hotărârea din 18 mai 2021, pronunțată de Curtea de Justiție a Uniunii Europene în cauza C-355/19, considerată un element ce poate determina un reviriment jurisprudențial sub aspectul constatării incidenței Deciziei 2006/928/CE în controlul de constituționalitate și, implicit, a încălcării art.148 din Constituție.

„Nu putem să negăm ceea ce scrie în raport, această guvernare face progrese în a elimina tot ce a fost introdus greșit. Asta nu poate nega nimeni. Cei de la Comisia Europeană susțin ridicarea MCV cât mai repede. Am făcut un proiect pentru desființarea SIIJ. În coaliție sunt discuții, voi merge în coaliție să explic de ce este important acest raport. Voi încerca să îi conving pe liderii coaliției ca asta este important. Ar trebui ca secția specială să fie desființată până la finele anului”, a declarat Cîțu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *