Premierul olandez cere continuarea investigaţiilor în cazul morții jurnalistului Khashoggi, chiar dacă Arabia Saudită a admis că acesta a murit „în urma unei lupte”

Premierul olandez Mark Rutte a declarat sâmbătă că este nevoie de continuarea anchetei în cazul dispariţiei jurnalistului saudit Jamal Khashoggi, după ce Arabia Saudită a admis că acesta a murit în consulatul saudit de la Istanbul, relatează site-ul agenţiei Reuters.

„Multe lucruri sunt în continuare incerte. Ce s-a întâmplat? Cum a murit? Cine este responsabil? Mă aştept şi sper că toate detaliile relevante vor fi clare cât de curând posibil. Continuarea investigaţiei este necesară”, a declarat Rutte pentru reporterii de la Copenhaga.

Khashoggi, editorialist al publicaţiei The Washington Post şi un critic al politicilor Riadului, a dispărut la 2 octombrie după ce a intrat în consulatul saudit la Istanbul pentru a obţine acte pentru căsătorie. Arabia Saudită a recunoscut vineri, la mai mult de două săptămâni de la dispariţia acestuia, că jurnalistul a murit în interiorul clădirii, în „urma unei lupte”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *