Premierul Orban, de Ziua Internationala a Persoanelor cu Dizabilitati, raspunde acuzatiilor grave ale PSD

Premierul Ludovic Orban a afirmat, marti,  la prezentarea proiectului ”Ability HUB”, unde a avut si o întâlnire de lucru cu reprezentantii Consiliului National al Dizabilitătii din România, că societatea trebuie să respingă orice politică de marginalizare a persoanelor cu dizabilităti.

Seful Executivului a adăugat că ar trebui identificate problemele cu care se confruntă persoanele cu handicap si gândit un program de abilitare pentru acestea, conform Mediafax. Reamintitm ca PSD a acuzat Guvernul Orban ca a redus fondurile alocate persoanelor cu handicap.

„Astăzi e Ziua Internatională a persoanelor cu dizabilităti si într-un fel mi-a vemit că o mănusă invitatia dumneavoastră de a da un semnal către toată societatea românească de deschidere, întelegere si sustinere a persoanelor cu dizabilităti. Ei fac parte din societate. Pentru mine e foarte important ca oamenii să înteleagă problemele diferite pe care le au aceste persoane. Cel mai important pentru mine este să respingem orice politică de marginalizare, de scoatere în afara vietii sociale. Sunt adeptul unei politici de incluziune, de căutare a unui drum în viata pentru fiecare persoană”, a declarat Orban.

Premierul a afirmat că trebuie gândit un program de abilitare pentru persoanele cu dizabilităti.

„ Ceea ce faceti astăzi, practic dezvoltati abilităti sinincercati să creati posibilitatea unor oameni să facă lucruri utile si să aibă o sansa să se integreze si pe piată muncii si în viată socială, mi se pare lăudabil pe care atât eu ca persoană îl sprijin, cât si Guvernul. Identificarea problemelor fiecărei persoane cu dizabilităti si gândirea unui program de abilitare, de reducere a consecintelor dizabilitătii este foarte important. Le urez la multi ani persoanelor cu dizabilităti si îi asigur de atentia si grija mea”, a mai spus premierul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *