Premierul Orban: “Vom abroga prevederile absurde impuse societătilor care administrează fondurile Pilon II de pensii”

Executivul are in lucru, în prezent, studiul de impact privind abrogarea unor măsuri din OUG 114/2018, a declarat marti premierul Ludovic Orban, în cadrul unei conferinte de presă. De asemenea, Orban a mai precizat ca vor fi abrogate si prevederile privind Pilonul II de pensii private.

„Cu sigurantă că în spatele modificărilor vor sta analize, studii, de asemenea vom discuta cu partenerii sociali, patronatele si sindicatele pentru a realiza o consultare care să îmbunătătească (ordonanta), dar noi deja am avut consultări anterioare si stim pozitia partenerilor sociali care este preponderent în sustinerea acestei initiative. Sigur că noi ne-am fi dorit ca prin dezbaterea din Parlament să corectăm prevederile acestei ordonante si să abrogăm toate acele prevederi. Din păcăte, lucrurile nu merg asa cum ne-am asteptat, ba dimpotrivă mai apar prin diferite comisii amendamente care înrăutătesc si mai mult această ordonantă. De exemplu s-a mărit plafonul pentru fondul fantomatic de dezvoltare si investitii”, a declarat  Orban.

Premierul a mai spus că majorarea contributiei la fondurile de pensii administrate privat Pilon II nu va face obiectul acestei runde de reglementări, dar că o majorare este în obiectivele Guvernului.

„Cu sigurantă acesta este obiectivul nostru, dar (majorarea) nu va face obiectul acestei reglementări. Ce vom abroga sunt prevederile absurde care au fost impuse societătilor care administrează fondurile Pilon II de pensii”, a precizat Ludovic Orban.

Ludovic Orban a anuntat, luni, că Guvernul îsi va asuma răspunderea pentru abrogarea si modificarea unor prevederi ale Ordonantei de Urgentă 114/2018.Premierul a precizat că sunt vizate prevederi din domeniul energiei, financiar bancar si comunicatii dar că nu va afecta prevederile din domeniul constructiilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *